ROS Regio Scan voor data op wijk- en buurtniveau

Sinds begin deze maand staat de ROS Regio Scan live. Dit is een interactief dashboard waarin data uit verschillende openbare bronnen op gebied van gezondheid, welzijn en zorg bij elkaar zijn gebracht. Raedelijn-adviseur Marieke Oskam stond namens het ROS-netwerk als projectleider en ontwikkelaar aan de wieg van deze online tool.

Datagedreven werken wordt steeds belangrijker. Het maken van een regiobeeld is hier een voorbeeld van. Een regiobeeld is een overzicht van de belangrijkste data over onder andere de gezondheid, welzijn en zorg in een specifieke regio. Het helpt bij het stellen van prioriteiten rondom gezondheidsdoelen en welke verbeterprojecten daaruit volgen. Het vormt hiermee de basis voor een regioplan. De ROS Regio Scan helpt je aan de data die hiervoor nodig is.

De ROS Regio Scan brengt data uit verschillende openbare bronnen op het gebied van gezondheid, welzijn en zorg bij elkaar in een overzichtelijk en interactief dashboard. Zo wordt in één oogopslag duidelijk hoe het is gesteld met de populatie en de gezondheid daarvan. Wat de ROS Regio Scan uniek maakt, is de mogelijkheid om gemeenten, wijken én buurten met elkaar te vergelijken.

 

Probeer de ROS Regio Scan

Op www.rosregioscan.nl kun je de ROS Regio Scan uitproberen en ervaren wat de toegevoegde waarde kan zijn voor jou of jouw organisatie.