Welzijn op Recept: aandacht en activiteiten als medicijn

Als eerstelijnsprofessional zie je regelmatig patiënten met klachten als vermoeidheid, somberheid, eenzaamheid, stress of angst. Je wil ze wel helpen maar er is geen medische oorzaak. Mogelijk is deze patiënt gebaat bij een passende welzijnsactiviteit in de buurt die het leven leuker of zinvoller maakt. Denk dan eens aan Welzijn op Recept!

Na doorverwijzen neemt een welzijnscoach contact op met de patiënt. Samen onderzoeken ze wat de patiënt zou willen en kunnen doen en welke activiteit in de buurt daarbij past. De welzijnscoach helpt met aanmelden en gaat desgewenst de eerste keer mee.

 

Meer Tijd Voor de Patiënt

Welzijn op Recept is één van de interventies waarmee onder het thema ‘Samenwerken met het netwerk in de wijk’ vanuit de regeling Meer Tijd Voor de Patiënt wordt samengewerkt. Benieuwd wie jouw welzijnscoach is? Op 'Vind een coach - Welzijn op recept Amsterdam' kun je zien welke welzijnscoach aan jouw huisartspraktijk verbonden is. Je vindt daar de contactgegevens en de werkwijze rond verwijzingen. Met jouw zorggroep kun je bespreken om de welzijnscoaches uit te nodigen voor een wijkgroepoverleg of gezamenlijke training.

 

Nieuwsbrief en inspiratiesessie

Welzijn op Recept wordt in Amsterdam doorontwikkeld vanuit en in samenwerking met het sociaal domein. In de nieuwsbrief lees je meer over deze ontwikkelingen: Nieuws Welzijn op Recept Amsterdam.

Een voorbeeld: Wat is de impact van het arrangement kunst en cultuur op de deelnemers van Welzijn op Recept? Als je het antwoord op deze vraag wilt weten sluit dan aan bij de inspiratiesessie op donderdag 16 november van 13.30-17.00 uur. Meer informatie en aanmelden: Inspiratiesessie Arrangement kunst & cultuur.

Nooit meer nieuws missen over Welzijn op Recept? Meld je aan voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Meer weten? Bel of mail met