Onderzoek digitale vaardigheden huisartsenzorg

In april 2021 start er een landelijk onderzoek naar de digitale vaardigheden van de medewerker huisartsenzorg. Dat onderzoek wordt gecoördineerd door de Coalitie Digivaardig in de zorg en gefinancierd door de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg. 

Digitalisering in de zorg is niet meer weg te denken. Maar alle oplossingen rondom applicaties, eHealth, zorgtechnologie en communicatieplatformen vragen wel wat van de zorgprofessional. De Coalitie Digivaardig in de zorg houdt zich sinds 2018 bezig met hun missie: iedere zorgprofessional digivaardig. Daarvoor is een website ontwikkeld met gratis leermiddelen, zelftesten, quizzen, spelvormen, onderzoeksrapporten en tips hoe je je organisatie digivaardig maakt. Neem een kijkje op digivaardigindezorg.nl

Met dit onderzoek, dat met medewerkers uit de praktijk is ontwikkeld, wordt onderzocht hoe digivaardig de medewerker huisartsenzorg zichzelf en hun collega’s inschatten en of en waar de behoeften liggen voor een aanpak. 

 

Werkwijze

Er wordt een schriftelijke vragenlijst verspreidt via diverse kanalen en er worden een groot aantal interviews gehouden met medewerkers. De resultaten worden verwerkt op landelijk niveau en op regionaal niveau en gesplitst op diverse functies zoals:
  

2021 03 29 onderzoek digitale zorg

 

De resultaten worden gedeeld via dezelfde kanalen en zijn eind juni ook terug te vinden op digivaardigindezorg.nl.  Heb je vragen over dit onderzoek stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.