Succesvol Symposium Samen sterk in de regio van Organisatiegraad Paramedische zorg

Op 24 juni jl. ontmoetten ruim 200 samenwerkende paramedici elkaar tijdens het Symposium Samen sterk in de regio van het programma Organisatiegraad Paramedische Zorg. Het thema samenwerking tussen paramedici stond tijdens deze bijeenkomst centraal. De opkomst was groot, net zoals de behoefte om te netwerken en elkaar weer te zien en te spreken. 

Tijdens de verschillende workshops die werden gegeven kwamen meerdere onderwerpen aan bod, bijvoorbeeld hoe je valpreventie met elkaar kunt organiseren of hoe je omgaat met de complexiteit van samenwerken. Adviseurs uit het ROS-netwerk gaven paramedici bruikbare handvatten hoe je bij een samenwerking een helicopterview kunt inzetten en gebruiken of hoe je data kunt inzetten bij je samenwerking. 

Vind hier de presentaties van de workshops. 

 

Wat is een ROS-netwerk?

Elaa is een ROS (Regionale Ondersteuningsstructuur) en maakt deel uit van het ROS-netwerk. Het ROS-netwerk begeleidt paramedici in de regio naar een hogere organisatiegraad. Paramedici maken een belangrijk onderdeel uit van de gezondheidszorg. Door de krachten te bundelen en meer samen te werken kan de paramedische zorg beter vertegenwoordigd zijn in gesprekken met zorgverzekeraars, gemeenten en andere zorgverleners over bijvoorbeeld zorgveranderingen en besluitvorming.

 

Waarom begeleiden de ROS'en paramedici?

De ROS’en verenigd in het ROS-netwerk begeleiden paramedici in de regio naar een hogere organisatiegraad. Paramedici maken een belangrijk onderdeel uit van de gezondheidszorg. Door de krachten te bundelen en meer samen te werken kan de paramedische zorg beter vertegenwoordigd zijn in gesprekken met zorgverzekeraars, gemeenten en andere zorgverleners over bijvoorbeeld zorgveranderingen en besluitvorming.

Lees hier wat de ROS’en doen bij het regionaal organiseren van paramedici.