Assistive Technology helpt mensen om zelf de regie te houden

Ken jij mensen die hun handen niet meer kunnen gebruiken? Breng ze in contact met het Centrum voor Cliëntervaringen om van elkaar te leren.

In 2019 starte het Centrum voor Cliëntervaringen een onderzoeksproject rondom Assistive Technology met financiële ondersteuning van van FNO Klein Geluk. Inmiddels is ook HandicapNL aangesloten als partner en zijn studenten van de Hogeschool van Amsterdam gestart met een afstudeeropdracht hierbij.

Assistive technology helpt mensen om eigen regie te behouden en te kunnen participeren. Zo ook Ruud, ervaringsdeskundige en partner van het eerste uur van het CvC. Ruud heeft MS en kan zonder Assistive Technology niet zelfstandig functioneren omdat hij zijn handen niet kan gebruiken. Hij had de wens om zijn eigen kennis op het gebied van Assistive Technology te delen, en in een actieonderzoek aan te slag te gaan met barrières van procedures van aanvraag van Assistive Technology en de kennislacune bij zorgprofessionals op dit vlak. 

Samen met Barbara Groot, coördinator van het Centrum voor Clientervaringen schreven ze een plan dat gehonoreerd is door FNO Klein Geluk. Samen met Clientenbelang Amsterdam en hopelijk vele partners gaan ze komende twee jaar al onderzoekend aan de slag. Ze starten met gesprekken met mensen die hun handen niet kunnen gebruiken. Ruud doet peer-counseling, en tevens worden wensen, behoeften en ervaren barrières in zo’n gesprek zichtbaar. 

Bekijk hier een filmpje waarin wordt uitgelegd wat Assistive Technology is, wat het kan betekenen voor eigen regie, en hoe zij willen bijdragen aan verandering.

 


Meer informatie over het project lees je op de site van FNO Klein Geluk.

 

Contact

Ken jij mensen die hun handen niet meer kunnen gebruiken? Wil je meer informatie over het Centrum, verkenning partnerschap of samenwerking? Neem contact op met de coördinator van het Centrum:

Barbara Groot 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
06 - 159 078 23


Officiële partners

Sinds 2015 zijn GGD Amsterdam, Philadelphia, Amstelring, Amsterdam UMC (afdeling Metamedica) en Cliëntenbelang Amsterdam officiële partners samen met een aantal ervaringsdeskundigen die het Centrum dragen. Sinds 2017 zijn SIGRA, SPIRIT!, Elaa, ROHA, Hogeschool Amsterdam en Hogeschool Windesheim als officiële partners aangeschoven evenals diverse individuele cliënten die actief zijn geweest in diverse onderzoeken en werksessies van het Centrum.
Zie: centrumvoorclientervaringen.com