Afsluiting eerste editie Health Innovation School Amsterdam

Na zes intensieve leerzame maanden hebben alle teams hun actieprojecten vorige week opgeleverd. Aan de hand van inspirerende filmpjes zijn alle innovatieve ideeën gepresenteerd.

Vanuit Elaa heb ik mogen deelnemen. Ons team is aan de slag gegaan met een knelpunt aangedragen door de coalitie groei van de groene stad: gezonde inrichting strandeiland, van Amsterdam Vitaal & Gezond. Het knelpunt is uiteindelijk geherformuleerd naar de vraag: ‘Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen met een middelenverslaving iets voor hun omgeving kunnen betekenen om zo het geluk en de gezondheid van alle bewoners op strandeiland te verbeteren?’

Door gebruik te maken van de Human Centered Design Thinking methode zijn we gestart bij het in kaart brengen van de belevingswereld van de cliënt, wat voor behoefte is er. Dit is gedaan middels interviews met de doelgroep. Met deze inzichten is er toegewerkt naar een plan waarbij alle toekomstige bewoners zich onderdeel voelen van strandeiland, met of zonder middelenverslaving.

 

 

Benieuwd naar de resultaten van de andere teams? Ga naar de site van de Health Innovation School

  

Meer weten? Bel of mail met