Fimke Wiersma nieuwe bestuurder Elaa

Elaa is verheugd om te mogen aankondigen dat Fimke Wiersma (48) sinds 1 mei aan de slag is als bestuurder bij Elaa. Zij volgt daarmee interim bestuurder Marga Haveman op.

Fimke heeft ruim vijftien jaar ervaring binnen diverse staf- en managementfuncties bij verschillende ziekenhuizen. De laatste vier jaar werkte zij als programmamanager voor diverse strategische samenwerkingsverbanden tussen ziekenhuizen en over de domeinen heen. Daarnaast was zij eindverantwoordelijk voor het ontwikkelen van een nieuw integraal zorgconcept voor ouderen bij Havenue Rotterdam. Nu maakt zij de overstap van de tweede naar de eerste lijn, van het Rotterdamse naar het Amsterdamse en Almeerse.


Beste (zorg)professionals,

De zorg moet anders georganiseerd worden willen we de uitdagingen van de toekomst het hoofd kunnen bieden. Niet langer zal ziekte de boventoon voeren maar ook positieve gezondheid en kwaliteit van leven.

Dat heeft de coronacrisis laten zien. Maar ook dat we meer zijn dan individuen en dat het nodig is om ons te verbinden met anderen. Met de GGD, met cliënten, bestuurders en verzorgenden.

In mijn visie zijn de huisartsen en overige disciplines daarin de spin in het web om dit voor elkaar te krijgen. Voor de patiënt vind ik dat welzijn, de eerstelijnszorg en ziekenhuiszorg naadloos in elkaar moeten over lopen. De weg die patiënt bewandelt is belangrijker dan de zorgvraag per domein. Door samenwerking in een netwerk rondom die patiënt zal die route een stuk aangenamer worden. En niet alleen voor de patiënt maar ook voor de zorgverleners.

Ik vind het leuk en uitdagend om mijn kennis en ervaring uit Rotterdam op het gebied van samenwerking tussen meerdere organisaties en over domeinen heen, in te zetten voor deze nieuwe functie bij Elaa. Ik begin dan ook met veel enthousiasme en kijk er naar uit om iedereen te ontmoeten. Samen staan we sterk.

Hartelijke groet,

Fimke Wiersma
bestuurder

06 483 55 249
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.