De verBETER-prijs 2024

Heb jij een innovatief idee hoe we de schaarste in de zorg kunnen aanpakken? Met een duidelijke verbetering voor de inwoners? Doe dan mee met De verBETER-prijs en maak kans op 15.000 euro!

Elaa nodigt professionals uit zorg en welzijn in Amsterdam en Almere van harte uit om mee te dingen naar de prijs voor het beste idee. Of het nou klein en eenvoudig is of groot en ingrijpend, elk idee kan meedoen.

Een jury kiest de drie beste ideeën uit, die vervolgens gepitcht worden tijdens het Elaa Jaarevent 2024 op donderdag 21 november 2024. Het publiek kiest de winnaar. De winnaar gaat naar huis met 15.000 euro voor de uitvoering van het idee en 8 uur begeleiding door Elaa.

Criteria

 • De verBETER-prijs gaat naar het beste idee dat invulling geeft aan de missie van Elaa: ‘Iedereen gezond en wel in Amsterdam en Almere’
 • Het idee past binnen de Visie op eerstelijnszorg 2030.
 • Het idee wordt uitgevoerd door tenminste twee verschillende disciplines.
 • Het idee is haalbaar, werkbaar en uitvoerbaar voor € 15.000,=. Of uitvoerbaar in combinatie met een andere financiering.
 • Het idee lost een probleem op waar nu tegenaan gelopen wordt.
 • Het idee moet voor 1 januari 2026 gerealiseerd zijn.

Pitch je idee

Beoordeling vindt plaats op basis van de ingestuurde formats. Een jury kiest de drie meest kansrijke ideeën uit, die vervolgens gepitcht worden op het Elaa Jaarevent 2024. Het publiek kiest de winnaar. Genomineerden zijn vrij om mensen te motiveren deel te nemen aan het Elaa Jaarevent en te flyeren tijdens het event om zo meer stemmen te winnen.

Werkwijze en deadline

Spelregels

 1. Deelname kan alleen plaatsvinden door professionals uit zorg en welzijn in Amsterdam en Almere. Juryleden zijn uitgesloten van deelname.
 2. Inzendingen worden geanonimiseerd voordat ze naar de jury gaan zodat geen twijfel kan bestaan over onpartijdigheid.
 3. De jury toetst de geanonimiseerde inzendingen aan de doelstelling en de volgende criteria, elk te waarderen met maximaal 5 punten:
  - vernieuwing en efficiency
  - samenwerking
  - realistisch, uitvoerbaar en meetbaar
 4. De winnaar wordt door Elaa geïnterviewd voor een artikel in de nieuwsbrief, op LinkedIn en de website. Niet bekroonde inzendingen worden met een eervolle vermelding bekendgemaakt, tenzij de inzenders daartegen bezwaar hebben.
 5. Door het indienen van de inzending gaan deelnemers akkoord met deze spelregels.

Format

Download hier het format (Word.doc)

Vragen?

Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. De verBETER-prijs 2024.

 

 

Deel dit bericht