SPECIALS

POH-Ouderen

De grote toename van het aantal ouderen de komende jaren vraagt om een vooruitziende aanpak van de huisartsenzorg. De Amsterdamse Huisartsen alliantie heeft de ambitie de (integrale) zorg voor kwetsbare ouderen te verbeteren. Om dit te bereiken zet de alliantie in op 'Beter Oud in Amsterdam', met een stapsgewijze aanpak en inzet van de POH-Ouderen in vrijwel alle huisartsenpraktijken in Amsterdam per 2021.

Bernard Prins:

Bernard Prins: "Pak die kans!"

Bernard Prins werkt al vele jaren met een POH-Ouderen. “Dat is een gouden greep”, stelt hij.

"De plannen zijn goed, het geld is er, nu aan de slag"

“Een prachtige uitkomst”, noemt Els Tibosch de financiering voor een POH-Ouderen voor alle Amsterdamse huisartsenpraktijken. “Ik denk dat veel huisartsen dit toejuichen.

"Borduur voort op opgedane ervaringen"

“Met de pilot ‘Beter Oud in Amsterdam’ is ervaring opgedaan met gestructureerde, integrale ouderenzorg”, begint Sabina Mak.

"Praktijkondersteuner-ouderen kijkt achter de voordeur"

Aan het woord is een enthousiaste Miranda van Rooyen. Ze werkt 22 uur als POH-Ouderen. Zes jaar geleden is ze gestart en heeft geen dag spijt. “Dit vak is echt op mijn lijf geschreven.”
De wil om te komen tot integrale ouderenzorg is er

De wil om te komen tot integrale ouderenzorg is er

Mathilde Dijk, werkzaam als adviseur bij Elaa, is door de Amsterdam Huisartsen alliantie gevraagd als projectleider om de implementatie van het zorgprogramma ouderen te ondersteunen en daarbij ook...
Praktijkondersteuner-Ouderen in alle Amsterdamse huisartsenpraktijken

Praktijkondersteuner-Ouderen in alle Amsterdamse huisartsenpraktijken

In het hele land, dus ook in Amsterdam neemt de vergrijzing sterk toe. Dat betekent dat integrale ouderenzorg essentieel is voor de kwaliteit van leven en het dagelijks functioneren van de ouderen.

Contactpersoon

Mathilde Dijk 
senior adviseur
06-438 468 35
m.dijk@elaa.nl