Beleid ontmoet praktijk in Amsterdam Zuidoost

Met heel veel plezier hebben wij donderdag 18 april een Tour d'Amsterdam Zuidoost georganiseerd voor bestuurders en beleidsmakers van onder andere de gemeente Amsterdam, Ministerie van VWS en Zilveren Kruis. Met zo'n 40 deelnemers gingen we op de fiets de wijk in om beleid kennis te laten maken met de praktijk van zorg en welzijn.

Elaa wil met deze tour langs de initiatieven laten zien wat formeel en informeel in de wijk gebeurt dat cruciaal is voor een goed functionerende (eerstelijns)zorg. Het aanbod is divers en uiteenlopend, van kleine bewonersinitiatieven tot grote professionele organisaties, er gebeurt veel in Zuidoost. Met als gedeeld doel: de inwoners ondersteunen en versterken. En om dát optimaal te kunnen doen moeten zij elkaar goed vinden en versterken.

Nieuwsgierig? Bekijk hier de aftermovie!

Wat vonden de deelnemers ervan?

"Een compliment: het was fantastisch om op de fiets met elkaar in gesprek te gaan. Echt laagdrempelig. De sprekers waren goed thuis in de onderwerpen en zeer bevlogen."

"Zoveel mooie initiatieven zijn er in Zuidoost op het gebied van Gezondheid en Welzijn. Mooi om met de bezoeken de verbinding te maken tussen beleid en praktijk. Het blijft een puzzel hoe de parels ook gefinancierd te krijgen/houden."

"Alleen maar complimenten! Leuk gevarieerd programma en fantastisch idee om de tour op de fiets af te leggen zodat je met verschillende mensen kunt spreken. Ik sluit graag de volgende tour weer aan!!"


Dowload hier de presentaties

 

Meer weten? Bel of mail met