'Kijk in de wijk', wijktour Bijlmer Oost

Previous Next

Afgelopen week organiseerden we samen met Juanita van Schoonhoven (projectleider wijkzorg Zuidoost) en El Hossaine Boulachioukh (Welzijnscoach, POZO) een kijk in de wijk voor huisartsen, praktijkondersteuners en doktersassistenten. Tussen de onweersbuien door liep de groep in Bijlmer Oost langs verschillende locaties in het sociaal-maatschappelijk aanbod in de wijk.

De tocht voerde de groep langs Ala Kondre, Moskee Taibah, Kas Dushi en sloot af in buurthuis Bonte Kraai. Op deze locaties vertelden bovendien medewerkers van Streetcornerwork, Akwaaba Zorg, Swazoom en een samenwerkingsteam LVB kort en enthousiast over hun werkzaamheden voor de Amsterdammer in Bijlmer Oost, én werd er persoonlijk contact gelegd tussen hen en de deelnemers. Tot slot gaf El Hossaine, welzijnscoach via POZO, een presentatie over Welzijn op Recept. Er werden meteen afspraken gemaakt tussen hem en de aanwezige huisartsen. 

Het AOF en de gemeente Amsterdam financieren deze zogenaamde wijksafari's met als doel: het vergroten van de kennis van het sociaal-maatschappelijke aanbod rondom je huisartsenpraktijk en beter zicht op de verwijsmogelijkheden. Dat is meer dan geslaagd in Bijlmer Oost; de reacties waren positief, deze avond in de wijk smaakte zeker naar meer! Aanwezigen vonden de tour verhelderend, zij kregen veel nieuwe informatie en ze vonden het ook opvallend hoeveel aanbod er dichtbij de praktijk te vinden is!

 

Zie ook

 

 

Meer weten? Bel of mail met

Gerelateerd nieuws