De wijksafari: maak kennis met organisaties uit het sociaal domein in de wijk!

Wil jij dit najaar met een groepje huisartsen en POH’s kennis maken met initiatieven uit het sociale domein in jouw wijk? Geef je dan met je wijkgroep of Hagro op voor een wijksafari. 

Wat levert dat op?

Allereerst een leuke fietstocht met collega’s door jouw eigen wijk. Maar vooral meer mogelijkheden om je patiënten naartoe te verwijzen als ze hulpvragen hebben op gebieden waar je als medisch professional niets (meer) te bieden hebt. Er zijn nu eenmaal in de huisartsenpraktijk veel patiënten die zich melden met fysieke klachten terwijl de oorzaak daarvan vaak niet fysiek is. Als deze patienten gaan deelnemen aan een activiteit of meer contacten krijgen met mede wijkbewoners kunnen sommige van deze klachten verminderen. Door voorbeelden te zien van het grote aanbod aan (groeps)activiteiten kan je mensen beter motiveren daar heen te gaan.

De welzijnscoach

Vast onderdeel van de wijksafari is (hernieuwde) kennismaking met de welzijnscoach die contactpersoon is voor de deelnemende huisartsenpraktijken voor Welzijn op Recept. Je hoort dan ook weer eens welke patiënten geschikte ‘kandidaten’ zijn voor Welzijn op Recept en wat de samenwerking met de welzijnscoach je kan opleveren.

Stel zelf het programma samen

Als huisartsen heb je zelf inspraak in welk (soort)  initiatieven bezocht worden. Ligt je behoefte op het gebied van het aanbod van maatschappelijk werk, wil je vooral voorbeelden van vrijwilligersinitiatieven of wil je kennismaken met groepsaanbod voor mensen die eenzaam zijn? We horen het graag!

Dus: wil jij ook op wijksafari met de huisartsenpraktijken uit jouw gebied? Neem dan contact op met één van onze adviseurs uit jouw regio!Zie ook ons aanbod

 

Gerelateerd nieuws