Ga mee met de wijktour en leer de wijk kennen

Elaa organiseert ook in 2023 de wijktour waarbij we huisartsen en praktijkondersteuners kennis laten maken met het aanbod binnen het sociaal domein in hun wijk. Dit doen we altijd wandelend en/of fietsend van locatie naar locatie.

Het doel van de wijktour is om de samenwerking tussen huisartsen, praktijkondersteuners en sociaal maatschappelijke organisaties in de wijk te verbeteren. Op die manier kan de huisarts en praktijkondersteuner beter vragen van cliënten waar mogelijk in het sociaal domein laten landen. En natuurlijk is het ook gewoon erg gezellig!

 

Waarom een wijktour?

Waar kan je bijvoorbeeld patiënten met schuldenproblematiek, eenzaamheid en/of weinig zelfredzaamheid naar toe verwijzen? En wat voor vrijwilligers staan er klaar voor patiënten? En bij wie komt de patiënt dan terecht?

Uiteraard kan je als huisarts of praktijkondersteuner het sociaal maatschappelijke, formele en informele, aanbod niet allemaal zelf kennen. Wel is het belangrijk dat je weet dát dit aanbod in de wijk bestaat, wát dit aanbod inhoudt en wie je kan bellen voor verwijzingen binnen het sociaal maatschappelijke domein. Daarom nemen we je graag mee op een wijktour langs de verschillende sociaal maatschappelijke partners in de wijk.

 

Ga je mee?

Wil jij een wijktour met de huisartsenpraktijken uit jouw gebied? Neem dan contact op met één van onze regioadviseurs

 

Meer weten? Bel of mail met

Gerelateerd nieuws

De wijkgerichte brede aanpak W in de Wijk (voorheen GGZ in de wijk) zorgt ervoor dat mensen met...

Het Amsterdams Rookalarm is een samenwerkingsverband van een aantal zorgverleners en -organisaties...

De GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) is een twee jaar durend leefstijlprogramma voor mensen...