Veilig mailen met Ouder- en Kindteams binnen Amsterdam

Onze adviseur Anne Annegarn heeft de afgelopen maanden alle 22 Ouder- en Kindteams (OKT) bezocht om met hen te kijken hoe ze de samenwerking met huisartsen nog verder kunnen verbeteren. Het beeld is dat huisartsen de OKT's steeds beter weten te vinden via hun vaste contactpersonen. Ook de door huisartsen gewenste terugkoppeling over de zorg door het OKT geleverd, wordt binnen de teams steeds beter opgepakt. Er bestaat echter bij de huisartsen nog wel enige verwarring over het veilig mailen met de OKT's.

Informatie en aanmelding van de huisartsenpraktijk naar het OKT

Alle professionals uit de OKT's zijn aangesloten op de Zorgmail-omgeving met de secure e-mailadressen die eindigen op @oktamsterdam.nl. Informatie die persoonsgegevens bevat kan dus veilig worden gemaild. 

Informatie van het OKT naar de huisartsenpraktijk

De terugkoppeling over kinderen uit de huisartsenpraktijk die door het OKT worden begeleid bevat privacy gevoelige informatie en kan ook alleen naar een veilig e-mailadres verstuurd worden. Veel huisartsen hebben hun Zorgmail account nog niet geactiveerd. Als je geen gebruik maakt van de Zorgmail-omgeving, dan kunnen de professionals van het OKT de e-mail niet in behandeling nemen.

Voor de meeste professionals werkzaam in de eerste lijn in de regio Amsterdam geldt dat ze al in het bezit zijn van een secure e-mail account van Zorgmail (dit krijg je bij een Edifact abonnement via Zorgmail). Hierdoor kunnen zij onderling veilig mailen.

Heb je geen Zorgmail account maak deze dan hier aan: https://aanmelden.zorgmail.nl/#/ 

Informatie

Voor meer informatie of vragen over secure e-mail neem contact op met de servicedesk van SIGRA/EZDA via 010-288 16 64 of kijk op de website

 

Gerelateerd nieuws