Terugkijken: symposium 3 jaar Thrive Amsterdam Mentaal Gezond

Hoe zorgen we samen voor méér preventie van mentale klachten in Amsterdam? Amsterdamse bestuurders en beleidsmakers, waaronder onze bestuurder Fimke Wiersma en adviseur Mirjam Kohinor, zijn met deze vraag aan de slag gegaan tijdens het Symposium 3 jaar Thrive Amsterdam Mentaal Gezond op 18 februari.

Samen met wethouder Simone Kukenheim hebben ze de resultaten van 3 jaar Thrive laten zien en gekeken naar een toekomst waar aandacht voor mentale gezondheid verankerd is in beleid. Tijdens het symposium hebben de aanwezige beleidsmakers en bestuurders zich uitgesproken om samen nóg meer aan de slag te gaan om ervoor te zorgen dat mentale gezondheid een vanzelfsprekende plaats krijgt in harten en hoofden van Amsterdammers, organisaties en beleidsmakers.

"Inspirerend om te zien dat het Thrive Amsterdam Mentaal Gezond samen met Mindmasters, Jouw GGD en @Ease gelukt is om Uptalk in het leven te roepen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat Amsterdamse jongeren een plek hebben waar ze terecht kunnen als ze zich somber voelen", Mirjam Kohinor.

 

Terugblik programma

Het programma bestond uit verhalen, praktijkvoorbeelden en in actie komen voor preventie van mentale klachten. Organisaties en bewoners van Amsterdam deelden hun ervaringen en inspireerden hiermee elkaar. Van de bijeenkomst is een visueel verslag gemaakt door Wouter Niks. 

 

En nu?

Een sociale beweging is niets zonder ambassadeurs, professionals en ervaringsdeskundigen. Thrive heeft dan ook jou nodig om verder te werken aan een veerkrachtig Amsterdam. In het najaar van 2022 volgt waarschijnlijk een groot, live publieksevent om Amsterdammers en organisaties te inspireren en verbinden.

 

Videoverslag

 

Bron: Thrive Amsterdam 


Thrive Amsterdam Metaal Gezond 
Is sociale beweging die Amsterdammers en organisaties aan elkaar verbindt, zodat we van elkaar leren, elkaar inspireren en aanmoedigen.

Mindmasters
Is is een initiatief van de drie GGZ instellingen Jellinek, Arkin Preventie Jeugd, Prezens en de GGD Amsterdam. Via deze website richten deze instellingen zich als één organisatie op met name Amsterdamse jongeren tussen 14 en 18 jaar.

JouwGGD
Of het nou gaat over seksualiteit, gevoelens of vaccinaties, het online platform JouwGGD biedt jongeren betrouwbare informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ook kunnen ze anoniem chatten met professionals.

@Ease
Is er speciaal voor jongeren tussen 12 en 25 jaar die behoefte hebben aan een luisterend oor. Via een gesprek met leeftijdsgenoten kunnen vragen en zorgen besproken worden: altijd gratis, anoniem als jongeren dat willen, zonder wachtlijst en zo laagdrempelig mogelijk. 

UpTalk
Is een initiatief van Thrive Amsterdam Mentaal Gezond in samenwerking met Mindmasters (whatsapp), Jouw GGD (chat) en @Ease (walk in).

Gerelateerd nieuws

De wijkgerichte brede aanpak W in de Wijk (voorheen GGZ in de wijk) zorgt ervoor dat mensen met...

Door de wachtlijsten in de gespecialiseerde zorg ontstaat er een stuwmeer in de eerstelijnszorg....

Er is een nieuwe voorziening in Amsterdam, waar mensen met psychische klachten terecht kunnen in...

Via Welzijn op Recept kunnen huisartsen Amsterdammers met psychosociale problemen verwijzen naar...