De POH-GGZ-Jeugd verwijst beter!

Uit onderzoek blijkt dat de POH-GGZ-Jeugd beter en lichter verwijst dan de huisarts. In Almere gaan daarom binnenkort alle kinderen met psychische of psychosociale problemen eerst naar de POH-GGZ-Jeugd voordat eventueel verder wordt verwezen. 

De POH-GGZ-Jeugd weet beter de weg in het doolhof van jeugdhulpaanbieders en specialistische jeugd GGZ. Bovendien kan ze (of hij) ook zelf veel doen in de begeleiding van kinderen en het normaliseren van klachten en problemen.

Zorggroep Almere en de gemeente Almere hebben besloten gefaseerd een nieuwe werkwijze te implementeren in de Almeerse gezondheidscentra, namelijk: alle kinderen met niet (puur) fysieke problemen gaan langs de POH-GGZ-Jeugd. In De Spil en De Haak is men in september begonnen, later dit jaar zal Castrovalva aansluiten.

Het is een van de onderdelen van de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Almere en Zorggroep Almere. Elaa begeleidt als projectleider dit proces. In het voorjaar van 2022 leveren wij op basis van de ervaringen die we nu opdoen een werkwijze op waarmee uiteindelijk alle gezondheidscentra van de Zorggroep Almere op deze manier kunnen gaan werken.

 

Meer weten? Bel of mail met

Gerelateerd nieuws

De wijkgerichte brede aanpak W in de Wijk (voorheen GGZ in de wijk) zorgt ervoor dat mensen met...

Door de wachtlijsten in de gespecialiseerde zorg ontstaat er een stuwmeer in de eerstelijnszorg....

Er is een nieuwe voorziening in Amsterdam, waar mensen met psychische klachten terecht kunnen in...

Via Welzijn op Recept kunnen huisartsen Amsterdammers met psychosociale problemen verwijzen naar...

De gemeente Amsterdam vindt het belang van vroeg begonnen, veel gewonnen groot. Nu ook de 1001...