Doe mee met de Amsterdamse Sport- en Beweegweek 2024!

De Amsterdamse Sport- en Beweegweek komt er weer aan! Van 20 t/m 29 september 2024 kunnen Amsterdammers (nieuwe) sporten en beweegactiviteiten uitproberen bij hun in de buurt. En sport- en beweegaanbieders kunnen hun aanbod presenteren en deelnemers werven.

Amsterdams Beweegcongres 2024

Dinsdag 24 september is het Amsterdamse Beweegcongres die in het teken staat van inspiratie opdoen, kennisuitwisseling en elkaar leren kennen. Het congres wordt geopend door Esther Lagendijk, stadsdeelbestuurder Amsterdam Noord. Aan bod komt onder andere hoe bewegen invloed heeft op mentale gezondheid en de bekendmaking van de genomineerden voor de Pluim-award. Daarnaast kun je deelnemen aan één van de interactieve inspiratiesessies. De middag wordt afgesloten door wethouder Scholtes en wethouder Mbarki. Dus maak je klaar voor op een middag vol mooie inzichten, interessante sprekers en inspiratie.

Praktische informatie
Het Amsterdams Beweegcongres is voor zorg- en welzijnsprofessionals, beweegaanbieders en iedereen die interesse heeft. Dinsdag 24 september om 14:00 uur is de inloop in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Tussen 17.00-18.00 uur wordt de dag afgesloten met een borrel. Meer informatie over het programma en aanmelden lees je hier.

Zet je aanbod op het platform van de Amsterdamse Sport- en Beweegweek

Op sportenbeweegweek.amsterdam worden alle sport- en beweegactiviteiten verzameld. Op dit platform kun je bestaande activiteiten openstellen voor nieuw publiek maar ook iets speciaals voor de Sport- en Beweegweek organiseren. Activiteiten kunnen uiteenlopen van laagdrempelige activiteiten tot intensieve trainingen. Van lokale bijeenkomsten tot stadsbrede evenementen. Van preventieve tot curatieve activiteiten. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website maar ook spontaan binnenlopen zonder aanmelding. Wil jij je aanbod aanmelden? Lees hier hoe je dat kan doen.

Organisatie

De Sport- en Beweegweek is een initiatief van de Gemeente Amsterdam onder de vlag van Amsterdam Vitaal & Gezond. Om er weer een mooie week van te maken wordt dit jaar werken intensief samengewerkt met Reade, Cordaan, Amsterdamse Huisartsenalliantie, Amsterdam UMC en het nieuwe NestorGym van Amstelring.

Deel dit bericht

Gerelateerd nieuws

In opdracht van het stedelijk programma Beter Oud in Amsterdam werd op 7 september 2023 het...

De wijkgerichte brede aanpak W in de Wijk (voorheen GGZ in de wijk) zorgt ervoor dat mensen met...

Het Amsterdams Rookalarm is een samenwerkingsverband van een aantal zorgverleners en -organisaties...

Eind november organiseerde Elaa samen met stichting PaTz een inspiratiebijeenkomst voor PaTz...

De GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) is een twee jaar durend leefstijlprogramma voor mensen...

Door de wachtlijsten in de gespecialiseerde zorg ontstaat er een stuwmeer in de eerstelijnszorg....

Vanuit het platform wijkverpleegkundige zorg, Zorg in de Wijk en Amsterdam Vitaal & Gezond wordt...

Er is een nieuwe voorziening in Amsterdam, waar mensen met psychische klachten terecht kunnen in...

Via Welzijn op Recept kunnen huisartsen Amsterdammers met psychosociale problemen verwijzen naar...

De gemeente Amsterdam vindt het belang van vroeg begonnen, veel gewonnen groot. Nu ook de 1001...