Amsterdamse Sport- en Beweegweek

2023 09 06 sport beweegweek 2Amsterdammers kunnen van 15 t/m 24 september kennismaken met laagdrempelig beweegaanbod in de stad tijdens de Sport- en Beweegweek. Met als doel dat Amsterdammers ook na deze week blijven bewegen.

Door de hele stad worden gratis sport- en beweegactiviteiten aangeboden in samenwerking met sportclubs en zorgaanbieders. Zij openen hun deuren zodat iedereen gratis een sport of beweegactiviteit kan proberen. Op amsterdaminbeweging.nl staan alle beweegactiviteiten. Sport- en sportclubs staan op amsterdam.nl/sportenbeweegweek.
  

 

Bewegen geeft je een BOOST

Dit jaar luidt de slogan: sporten en bewegen geven een boost! De boost die je krijgt van bewegen zit niet alleen op fysieke aspecten zoals gezondheid, uithoudingsvermogen, spiermassa en kracht. Bewegen stimuleert ook positieve emoties zoals blijdschap, tevredenheid en trots. Sport maakt je mentaal sterker door een toenemend zelfvertrouwen, een betere focus en leren omgaan met druk. Door samen te bewegen geeft sport je een sociale boost, je leert nieuwe mensen kennen en bouwt vriendschappen op. En het mooie is: bewegen is voor iedereen.

 

Amsterdams Beweegcongres

Op 14 september is het Amsterdams Beweegcongres. Een evenement voor iedereen die zich inzet om Amsterdammers in beweging te krijgen. Denk aan zorgprofessionals, welzijnsaanbieders, leefstijlnetwerken, ziekenhuizen, GLI coaches, welzijnscoaches, beweegcoaches, (huis)artsen, fysiotherapeuten en vrijwilligers. Tijdens het beweegcongres wordt de Sport- en Beweegweek afgetrapt door wethouder Alexander Scholtes. Aanmelden kan nog! 

 

Organisatie

De Sport- en Beweegweek is een initiatief van Reade, Cordaan, Combiwel, Arkin en HVO Querido. Onder de vlag van het programma Amsterdam Vitaal & Gezond en in samenwerking met de stadsdelen en Team Sportservice Amsterdam. Samen hebben zij een leuk en divers beweegaanbod neergezet.

 

Gerelateerd nieuws

In opdracht van het stedelijk programma Beter Oud in Amsterdam werd op 7 september 2023 het...

De wijkgerichte brede aanpak W in de Wijk (voorheen GGZ in de wijk) zorgt ervoor dat mensen met...

Eind november organiseerde Elaa samen met stichting PaTz een inspiratiebijeenkomst voor PaTz...

De GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) is een twee jaar durend leefstijlprogramma voor mensen...

Door de wachtlijsten in de gespecialiseerde zorg ontstaat er een stuwmeer in de eerstelijnszorg....

Vanuit het platform wijkverpleegkundige zorg, Zorg in de Wijk en Amsterdam Vitaal & Gezond wordt...

Er is een nieuwe voorziening in Amsterdam, waar mensen met psychische klachten terecht kunnen in...

Via Welzijn op Recept kunnen huisartsen Amsterdammers met psychosociale problemen verwijzen naar...

De gemeente Amsterdam vindt het belang van vroeg begonnen, veel gewonnen groot. Nu ook de 1001...