Beter Oud in Amsterdam: Handreiking voor huisartsenpraktijken

Op 8 februari 2018 werd een nieuwe mijlpaal in het project Beter Oud in Amsterdam bereikt: op een conferentie onder leiding van Sabine Uitslag, werd door de vier ouderenvertegenwoordigers in het project de handreiking voor huisartsenpraktijken overhandigd aan vertegenwoordigers van de huisartsen, de gemeente Amsterdam en zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Ook werd een poster gepresenteerd waarop ouderen overzichtelijk aangeven wat voor hen belangrijk is in de ouderenzorg.

Op de conferentie waren tachtig mensen aanwezig, allen werkzaam in de eerstelijnszorg in Amsterdam, van bestuurder tot POH. Behalve de handreiking en de poster werden ook de eerste resultaten van het onderzoek gepresenteerd wat aan het project gekoppeld is.

In zes verschillende workshops werden thema’s behandeld die met geïntegreerde samenhangende eerstelijnsouderenzorg verbonden zijn waaronder ‘Welzijn, hoe doe je dat?’, ‘samenwerken met de Specialist Ouderengeneeskunde’ en ‘Toegang tot de WMO’.

Tenslotte werd het vervolg besproken, want met het presenteren van een mooie handreiking en poster ben je er niet. 2018 zal vanwege het project in het teken staan van de implementatie van de handreiking. Niet alleen de vier proeftuinen maar alle huisartsen in Amsterdam zullen dit jaar te maken krijgen met deze handreiking.

Paulien van Hessen, bestuurder van de SAG zei het in haar openingswoord: "Trage processen vragen om langzame antwoorden." Wim Klein Nagelvoort, senior adviseur bij Elaa haakte hier in zijn afsluitende woorden op in: "Ook de beklimming van de berg Fuji begint met een eerste stap. Vandaag hebben jullie die eerste stap gezet."

Fotoverslag

 

2018 02 23 BOA Fotoverslag

 

 

Meer weten? Bel of mail met

Gerelateerd nieuws

In opdracht van het stedelijk programma Beter Oud in Amsterdam werd op 7 september 2023 het...