Communicatietoolkit: Goed gevoed ouder worden

Voedzaam en gevarieerd eten is gedurende ons hele leven van belang voor een fysiek én mentaal gezond leven. Met elkaar kunnen we het verschil maken om bewustwording rondom ondervoeding bij ouderen, hun naasten en professionals in zorg en welzijn te verbeteren.  Deel daarom de communicatie-uitingen van de Bewustwordingsactie GOED GEVOED OUDER WORDEN.

De communicatie-uitingen zijn opgedeeld in zes boodschappen met eigen beeld en informatie:

  1. Fit en krachtig door goed eten en drinken
  2. Hoe goed eet u? Doe de test
  3. Beweegt u voldoende? Doe de test
  4. Tips voor een fit en gezond lijf
  5. Zo herken je ondervoeding
  6. Is jouw naaste of cliënt ondervoed?

Van deze 6 berichten zijn de teksten specifiek voor een bepaalde doelgroep en voorzien van een duidelijke boodschap en call-to-action (bijv. ‘doe de test via …’).

 

Communicatietoolkit 

Hier vind je de communicatietoolkit met uitingen voor de bewustwordingsactie GOED GEVOED OUDER WORDEN, het logo GOED GEVOED OUDER WORDEN en – uitsluitend voor de partners zelf – het logo van POO. Voor een betere kwaliteit download de afbeeldingen uit Google Drive.

Voor vragen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie over het Partnernetwerk Ondervoeding Ouderen klik hier.

 

Samenwerken met het ROS-netwerk

Het ROS-netwerk, waaronder Elaa, vormt met 19 andere organisaties het Partnernetwerk Ondervoeding Ouderen (POO). De partners bundelen hun krachten voor een gezamenlijke aanpak van ondervoeding bij ouderen. Zij dragen ieder vanuit de eigen rol en expertise bij aan de bewustwording, vroege herkenning (van risicofactoren voor) en een tijdige, optimale behandeling van ondervoeding bij ouderen. De partners van het POO zijn beroeps- en brancheorganisaties in het medische en sociale domein, patiënten- en ouderenorganisaties en kennispartners.

Bron: Kenniscentrum Ondervoeding / Proscoop 

Gerelateerd nieuws

In opdracht van het stedelijk programma Beter Oud in Amsterdam werd op 7 september 2023 het...

Eind november organiseerde Elaa samen met stichting PaTz een inspiratiebijeenkomst voor PaTz...

Vanuit het platform wijkverpleegkundige zorg, Zorg in de Wijk en Amsterdam Vitaal & Gezond wordt...