Een nieuwe generatie ouderen, langer thuis

Inwoners van Nederland worden steeds ouder en blijven het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen in onze eigen leefomgeving. Professionals uit diverse werkvelden én ouderen zelf werken steeds meer samen om dit mogelijk te maken.

Hoe doen we dat in een veranderende samenleving en met een groeiende, heel diverse groep ouderen? Hoe organiseren we een passend hulp- en ondersteuningsaanbod voor als de kwetsbaarheid toeneemt? Hoe zorgen we ervoor dat mantelzorgers het volhouden? Wat kunnen we leren van verbindende initiatieven vanuit zorg, ondersteuning, wonen, cultuur, welzijn en ouderen zelf?

Tijdens de landelijke conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen langer thuis’ op 15 juni jl. deelden professionals, ouderen, vrijwilligers, beleidsmakers en onderzoekers uit het hele land hun kennis, ervaringen en leerpunten rond deze urgente vragen. Zo ook de ROS'en Samergo en Elaa. 

 

2022 07 12 workshop mathilde dijk

Gestructureerde én integrale ouderenzorg

In Rotterdam en Amsterdam willen huisartsen de ouderenzorg beter organiseren voor de groeiende groep kwetsbare ouderen. Dit doen zij op basis van het Beter Oud model volgens de handreiking kwetsbare ouderen thuis waarin dertien landelijke partijen actuele inzichten over zorg en ondersteuning aan thuiswonende kwetsbare ouderen bijeen hebben gebracht. Samergo en Elaa ondersteunen de huisartsen hierbij.

Willemijn Looman (adviseur bij Samergo) en onze adviseurs Mathilde Dijk en Sabina Mak, gaven tijdens de conferentie een presentatie over gestructureerde én integrale ouderenzorg. Tijdens de interactieve workshop gingen zij in op de ingrediënten van het Beter Oud recept, tips en tricks voor het bereidingsproces en de resultaten die het heeft opgeleverd. Het Beter Oud recept met een Amsterdams en Rotterdams sausje! 

 

Gerelateerd nieuws

In opdracht van het stedelijk programma Beter Oud in Amsterdam werd op 7 september 2023 het...

Eind november organiseerde Elaa samen met stichting PaTz een inspiratiebijeenkomst voor PaTz...

Vanuit het platform wijkverpleegkundige zorg, Zorg in de Wijk en Amsterdam Vitaal & Gezond wordt...