Netwerkbijeenkomsten Gezonde en Kansrijke Start Amsterdam

In juni organiseert het programma Gezonde en Kansrijke Start Amsterdam drie netwerkbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomst ga je met andere betrokkenen uit het stadsdeel in gesprek over de doorlopende ontwikkeling van een kind in de eerste 1000 dagen: van voor de zwangerschap tot de tweede verjaardag.

Aan de hand van een praktijkvoorbeeld rond het thema werk je aan kansen en acties om samen te zorgen dat het ongeboren/jongste kind zich goed kan ontwikkelen, ook als het in een gezin in kwetsbare omstandigheden wordt geboren. Hoe kunnen we als informele en formele partners, uit het sociaal en zorgdomein gezamenlijk gezinnen ondersteunen, zodat hun kind de beste start in het leven krijgt?

Stadsdeel Nieuw-West
Datum: dinsdag 20 juni 15.00-17.00 uur
Locatie: Burgemeester Vlugt
Thema: vrouwen met weinig controle over hun leven

Stadsdeel Noord
Datum: donderdag 22 juni 15.00-17.00 uur
Locatie: Het Zonnehuis 
Thema: Kinderen van Ouder(s) met Psychische Problemen (KOPP)

Stadseel Zuidoost
Datum: donderdag 27 juni 15.00-17.00 uur
Locatie: NoLIMIT
Thema: Ongedocumenteerde personen 

Deze netwerkbijeenkomsten zijn het vervolg op de bijeenkomsten tijdens de week van de Gezonde en Kansrijke Start in oktober 2022 en de bijeenkomsten over prenataal contact in december 2022 en januari 2023. Tijdens de komende week van de Gezonde en Kansrijke Start (6-10 november 2023) blikken we terug op jouw acties, vieren we successen en zetten we de volgende stap. 

 

Accreditatie en aanmelden

Voor de netwerkbijeenkomsten wordt accreditatie aangevraagd voor de jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen, kraamverzorgers, verloskundigen en ouder en kind adviseurs. Klik hier om je aan te melden. 
Bron: Gezonde en Kansrijke Start 

 

Gerelateerd nieuws

De gemeente Amsterdam vindt het belang van vroeg begonnen, veel gewonnen groot. Nu ook de 1001...