Ergotherapeuten vindbaar in Verwijsgids Kanker

Soms heeft een patiënt moeite met concentratie, geheugen of het uitvoeren van dagelijkse activiteiten zoals aankleden, douchen of eten koken. Ook kunnen er thuis of op de werkplek aanpassingen of hulpmiddelen nodig zijn. Een ergotherapeut kan helpen met advies, instructie en behandeling. Ook bij de mensen thuis. Alle erkende ergotherapeuten zijn opgenomen in de Verwijsgids Kanker.  

Ergotherapeuten helpen patiënten om opnieuw de dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen. De behandeling van een ergotherapeut is gericht op het opheffen, verminderen of compenseren van lichamelijke of psychische (cognitieve) problemen. De ergotherapeut geeft advies, instructie, training of behandeling. Het doel hiervan is dat de patiënt de dagelijkse activiteiten en/of werk weer kan doen en weer zo zelfstandig mogelijk kan leven. Dit om de kwaliteit van leven te behouden en/of verbeteren.

 

Gebruik Verwijsgids Kanker

In de Verwijsgids Kanker zijn alle erkende ergotherapeuten opgenomen. In het overzicht zijn de organisaties te vinden die ergotherapie aanbieden. 

Bron: IKNL

 

Gerelateerd nieuws

De wijkgerichte brede aanpak W in de Wijk (voorheen GGZ in de wijk) zorgt ervoor dat mensen met...

De GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) is een twee jaar durend leefstijlprogramma voor mensen...