Kiezen & Delen | Een spel vol keuzes, net als het leven

Kiezen & Delen is een spel vol dilemma’s, stellingen en vragen over het leven, ziek zijn en de dood. Het kan door iedereen gespeeld worden. Of je nu jong of oud bent, gezond of (ongeneeslijk) ziek. Want praten over het leven en de dood is voor iedereen zinvol. Hopelijk helpen deze vragen je om te ontdekken wat je echt belangrijk vindt. En om die keuzes te delen met je naasten en/of zorgverlener.

 

Palliatieve zorg

Ben je ziek en word je niet meer beter? Dan breekt de palliatieve fase van je ziekte aan. De zorg die je dan krijgt heet palliatieve zorg. Deze zorg heeft als doel dat je leven zo fijn mogelijk blijft. En vaak valt er nog heel wat te kiezen. Kiezen & Delen helpt je om over deze keuzes na te denken en je wensen en behoeften met anderen te delen. Het kaartspel is een initiatief van het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II in samenwerking met KWF. Doel is dat zoveel mogelijk mensen weten dat palliatieve zorg bestaat en wat deze zorg kan inhouden.

 

Bestel jouw gratis spel

Wil jij Kiezen & Delen gratis bestellen? Vul dan het formulier onderaan deze website in. Wil je het spel vandaag nog spelen? Dan kun je het pdf-bestand downloaden en uitprinten.

Gerelateerd nieuws

In opdracht van het stedelijk programma Beter Oud in Amsterdam werd op 7 september 2023 het...

Eind november organiseerde Elaa samen met stichting PaTz een inspiratiebijeenkomst voor PaTz...

Vanuit het platform wijkverpleegkundige zorg, Zorg in de Wijk en Amsterdam Vitaal & Gezond wordt...